Gershwin blok 10 op Zuidas

Met Blok 10 heeft Inbo opnieuw een opvallend en comfortabel woongebouw ontworpen aan de Mahlerlaan op de Zuidas.

Gershwin blok 10, een opdracht van Consortium Royaal Zuid (Bouwfonds Ontwikkeling, Eigen Haard en ERA Contour), biedt een breed scala aan comfortabele stadsappartementen. 175 in totaal, waarvan er 135 verkocht worden en 40 verhuurd in de vrije sector. Stuk voor stuk hebben ze royale buitenruimtes, die mede het karakteristieke voorkomen van het gebouw bepalen. Het meest spectaculair is het penthouse op de 23e etage: een stadvilla met een terras van 300 m² op een hoogte van 80 meter.

Het gebouw wordt uitgevoerd in een lichte steen van hoge kwaliteit, met een plint uit gekloofd goudwitte zandsteen. Het krijgt daarmee een robuuste en elegante uitstraling. De plint biedt ruimte aan retail. Aan de drie met zorg ontworpen, ruime entrees en aan de Gershwinlaan zes bijzondere stadswoningen.

Het ontwerp is in korte tijd tot stand gekomen in nauwe samenwerking met ketenparter Era Contour en Goudstikker de Vries. De omgevingsvergunning is inmiddels aangevraagd. Verwacht wordt dat de bouw start in november.

Voor meer info: Gershwin blok 10 op Zuidas

Timelapse van mei tot einde project:

Timelapse tot begin mei: