Ravenshoeve - Hellevoetsluis

Op de plaats van een manege met boerderij en boerenschuur in Hellevoetsluis, realiseert Van Zanten Bouw uit Vlaardingen in opdracht van Maasdelta Groep, een kleinschalige woonvoorzieningen voor mensen met een geheugenprobleem en een verstandelijke beperking. Deze woonvoorziening wordt gebouwd voor De Drie Notenboomen, die de franchiseformule voor Herbergier en Thomashuis heeft ontwikkeld.

Als uitgangspunt voor het ontwerp is meegegeven dat de twee gebouwen de uitstraling moeten hebben van de lokale klassieke boerderijen. In een Herbergier wonen zestien, vaak oudere mensen met een geheugenstoornis in een kleinschalig complex. Een zorgechtpaar regelt samen met een kleine staf medewerkers de dagelijkse begeleiding en zorg in een beschermde en veilige omgeving.

Een Thomashuis biedt mensen met een verstandelijke beperking warmte, veiligheid en een beschermde omgeving om zich verder te kunnen ontwikkelen. Het gaat om een kleinschalige woonomgeving voor maximaal negen mensen met een verstandelijke beperking.

In een Herbergier en in een Thomashuis hebben de zorgondernemers een eigen woonruimte binnen het gehele woongebouw.

Project: Nieuwbouw Herbergier en Thomashuis te Hellevoetsluis
Soort project: Woningbouw
Opdrachtgever: Maasdelta Groep
Aannemer: Van Zanten Bouw B.V.
Architect: Ziggurat Architectural Design & More
Constructeur: IOB Hellevoetsluis B.V.
Oplevering: eind 2015