Differ Eindhoven

Op maandag 16 september 2013 gaat de bouw van het nieuwe laboratorium van het FOM-instituut voor funderend energieonderzoek DIFFER officieel van start. Na een welkomstwoord door de Provincie Noord-Brabant geven prof. dr. ir. Hans van Duijn (Rector Magnificus van de TU/e) en dr. ir. Wim van Saarloos (Directeur FOM) ’s middags het officiële startschot voor de bouwactiviteiten. Het nieuwe gebouw op de campus van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) wordt het duurzaamste in zijn soort.

Rondom de start van de nieuwbouw organiseren de TU/e en DIFFER voor journalisten drie activiteiten over duurzame nieuwbouw en gezamenlijk energieonderzoek.

In het nieuwe gebouw op de TU/e-campus kan DIFFER de bestaande experimenten naar fusie-energie uitbreiden en is er volop ruimte voor het nieuwe onderzoek naar solar fuels: duurzame energieopslag in kunstmatige brandstoffen. DIFFER wil een verbindende rol spelen in het nationale energieonderzoek. Vanaf de TU/e-campus zet het instituut samenwerkingsverbanden op met Nederlandse onderzoeksinstellingen en industrie. Het instituut verhuist in 2015 naar Eindhoven.

 Bron: Differ.nl